Statistiques
Blogspot            ancien site - cliquer ici / old website - click here            Poetrypoem

MON PERE - TATKO - bulgare

PDF
Imprimer
Envoyer

 

Vous êtes amis sur Facebook

Habite à Istanbul

mar 16:38

Dites bonjour à votre nouvel ami Facebook Hayri.

Bonjour, Hayiri !

 

Bonjor Athanase!

Аз съм от Хасково. Имаше преподавател в Сорбоната,та от Хасково. Той беше превел на френски стиховете на Георги Джагаров.

 

Проверих да ли сте приятели с Петър Ванчев поета от Хасково с когото бях ме в литературен кръжок. Ако ВИЕ сте синът на бай Колю случайно, аз само предполагам , възможно и да няма нищо общо с моето предположение . Имам много спомени за този великолепен човек с когото татко работеше във Водстрой. Много разказани неща от бай Колю още са ми урок в живота.

mar 22:42

Mili Hayiri, blagodaria za otgovora. Da baj Kolio e moiat mil bashta. Otide si na 75 godini. Az sa&m sega na 80 !

11:18

 

Слушал съм много за теб. Баща ти ми даваше марципани .Аз бях малко хлапе, радвах се. Баща ти много трудности преживява на работата си.Ще ти разкажа някой път каквото съм чул от баща си.

Ако дойдеш в Истанбул, ще се радвам да се видим. Всяка неделя и в дните когато има тържество в българската общност в Българската Екзархия аз съм на работа там.

Бих се радвал да ти покажа българските забележителности в Истанбул и да те запозная с българите в Истанбул.

Blagodaria mili, blagodaria. Edva li shte moga da dojda v Istanbul. Az sam na hemodializi 4 pati na sedmica po 3 chasa. Eto moja mail :

Hayri Özgür vous a envoyé une invitation pour rejoindre Messenger.

 

Hayri Özgür vous invite sur Messenger.

L’envoi de messages est plus rapide et plus ludique sur Messenger. Demandez à recevoir un lien sur votre téléphone pour installer l’application.

 

Cette adresse email est protégée contre les robots des spammeurs, vous devez activer Javascript pour la voir.

 

Discussion vidéo manquée

20 mai • 11:25

Rappeler

Pishete mi neshta za bashta mi, mili

Ne si sluja s Mesanger, ne chuvam dobre !

 

Баща ти беше великолепен като човек. С добри намерения но беше изигран от негов колега или подчинен, който е изпразнил пълните кутии от склада с материали, като е сложил само един ред пред тях да са пълни. Обаче какво се случва при ревизия ,много липси.И това е повод да го отстранят от длъжността началник склад.Всеки е знаел че бай Колю е честен човек, няма работа с далавери. Някои започнали да говорят че някой искал да настани на тази длъжност свой човек. Това са думите от разказа на татко.

 

После започва нелеката участ като работник на бай Колю. Той е по изграждането на водоснабдителните канали около града.Като много малък го бях видял защото татко беше ме завел да видя къде работи .В село Гарваново беше това спомням си всичко. Мълчалив и работлив беше бай Колю, работеха с татко двамата. Всеки беше в група от двама. Той беше единствения българин в групата. За своите 7- 8години бях с безупречен български. Той обичаше да разговаря с мен. И аз бях горд че българският ми се усъвършенства. 3 или 4 пъти ходих с татко на обектите им. Татко беше рибар и беше ме пратил да му занеса риба на Ямача.

 

Искам да ти разкажа още един случай разказан от покойния ми баща. Вие сте били студент в София и се прибирате в Хасково. Вечеряте каквото бог е дал и бай Колю ти показва стаята с леглото в която ще спиш. Вие изричате словата които аз си спомням с този близък смисъл. Как мога аз да спя на леглото в удобства а ти баща ми да си на земята с куп неудобства. Ако ти не ми предоставяш всички тез възможности аз да уча ,как мога аз да бъда също полезен и с добър пример като теб.